Βουβαλίσιο κρέας βραστό σούπα, με αυγολέμονο \"Το Χασαπάκι\", προϊόντα μόνο με βουβαλίσιο κρέας!
ΥΛΙΚΑ (για 4-5 άτομα)
- 1 κιλό βουβαλίσιο κρέας για μαγειρευτό, κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μικρά καρέ
- 4 καρότα κομμένα σε κυβάκια
- 3-4 κλωναράκια σέλινο, φύλα και τρυφερά κοτσάνια, ψιλοκομμένα
- 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο, για το άρωμα
- αλάτι,
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- 2-3 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το βουβάλι σε μία κατσαρόλα για 15 λεπτά. Πετάμε το πρώτο νερό και το ξαναβάζουμε σε βραστό νερό. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά και τις πατάτες, αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες και τα λαχανικά προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και λίγο πριν τη σερβίρουμε ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών έως ότου γίνουν μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τους κρόκους και στη συνέχεια το χυμό των λεμονιών χτυπώντας διαρκώς. Προσθέτουμε στο μείγμα 1-2 βαθιές κουτάλες ζωμό από τη σούπα, χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα ανακινώντας την, ώστε να απλωθεί παντού. Δεν κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας για να μην ψηθεί το αυγό. Σερβίρουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.