Βουβαλίσιο κρέας με πρασοσέλινο \"Το Χασαπάκι\", προϊόντα μόνο με βουβαλίσιο κρέας!
ΥΛΙΚΑ (για 4-5 άτομα)
- 1 κιλό βουβαλίσιο κρέας για μαγειρευτό, κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
- 4 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 μέτρια σελινόριζα, κομμένη σε κύβους
- 2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 3 καρότα, κομμένα σε κύβους
- ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό, ξηρό κρασί χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το βουβάλι σε μία κατσαρόλα για 15 λεπτά. Πετάμε το πρώτο νερό και το ξαναβάζουμε σε βραστό νερό. Το βράζουμε για περίπου 30 -40 λεπτά έως ότου αρχίζει να μαλακώνει. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα κομμάτια κρέατος και τα τοποθετούμε σε μία γαβάθα. Σε μία δεύτερη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, ροδίζουμε τα κομμάτια κρέατος από όλες τις πλευρές, ρίχνουμε τα πράσα, τη σελινόριζα και τα καρότα, τα ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε τις πατάτες. Αλατίζουμε, σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε 2-3 λεπτά, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 20 λεπτά. Ελέγχουμε τα υγρά του και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό από το κρέας που βράσαμε. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό με την κουτάλα, αν χρειάζεται ανακινούμε την κατσαρόλα. Όταν βράσουν και τα λαχανικά, σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι, αναμειγνύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και το χτυπάμε σαν σέικερ. Περιχύνουμε το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά και πριν το σερβίρουμε προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.