Βουβαλίσιο κρέας με φασολάκια \"Το Χασαπάκι\", προϊόντα μόνο με βουβαλίσιο κρέας!
Με αφορμή το Χουνκιάρ Μπεγεντί…
Το πρώτο μέρος της συνταγής αποτελεί τη βασική συνταγή για κοκκινιστό κρέας βουβάλι, το οποίο μπορείτε να συνοδεύσετε με χοντρά μακαρόνια, ένα μυρωδάτο πιλάφι ή με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Σ’ αυτή τη συνταγή, εμπνεόμαστε από το Χουνκιάρ Μπεγεντί και το μαγειρεύουμε με πουρέ μελιτζάνας, λίγο «πειραγμένο», ώστε να γίνει πιο φίνος και ελαφρύς.
ΥΛΙΚΑ (για 4-5 άτομα)
- 1 κιλό βουβαλίσιο κρέας για μαγειρευτό, κομμένο σε κομμάτια – μερίδες
- 1 κιλό φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια χυμό φρέσκιας ντομάτας
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το βουβάλι σε μία κατσαρόλα για 15 λεπτά. Πετάμε το πρώτο νερό και το ξαναβάζουμε σε βραστό νερό. Το βράζουμε για περίπου 30 -40 λεπτά έως ότου αρχίζει να μαλακώνει. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα κομμάτια κρέατος και τα τοποθετούμε σε μία γαβάθα. Σε μία δεύτερη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, ροδίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κρέας. Το ροδίζουμε και αυτό από όλες τις πλευρές και βάζουμε τα φασολάκια, τα καρότα, το χυμό ντομάτας και ένα φλιτζάνι ζωμό του κρέατος. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε το φαγητό να γίνει. Ελέγχουμε τακτικά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό. Αποφεύγουμε να το ανακατέψουμε με την κουτάλα, απλά κινούμε πότε – πότε την κατσαρόλα. Δέκα λεπτά πριν γίνουν τα φασολάκια προσθέτουμε το μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.