Χάμπουργκερ ή τσίζμπεργκερ έκπληξη με βουβαλίσιο κρέας! \"Το Χασαπάκι\", προϊόντα μόνο με βουβαλίσιο κρέας!
Συνταγή με βουβαλίσια σουτζουκάκια. Μετατρέπουμε τα βουβαλίσια σουτζουκάκια σε πεντανόστιμα και υγιεινά χάμπουργκερ Τα βουβαλίσια σουτζουκάκια από Το Χασαπάκι, γίνονται από εξαιρετικό βουβαλίσιο κιμά, με μυρωδικά, αυγά και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Είναι 100% χωρίς συντηρητικά και αποτελούν μία ιδανική πρώτη ύλη για να τα μετατρέψουμε σε πεντανόστιμα και υγιεινά χάμπουργκερ ή τσίζμπεργκερ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα ξεπαγώσουμε, να τα ζυμώσουμε λίγο και να τα ψήσουμε.
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
Μία συσκευασία βουβαλίσια σουτζουκάκια (περίπου 1 κιλό) , γι\’ αυτή την συνταγή θέλουμε περίπου 280γρ οπότε (για παραπάνω άτομα υπολογίστε ανάλογα).
- 2 λεπτές φέτες κασέρι
- 2 λεπτές φέτες ντομάτας (την υπόλοιπη ντομάτα την περνάμε στον τρίφτη)
- 2 ροδέλες κρεμμυδιού
- 2 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές φέτες, κατά μήκος
- κέτσαπ ή/και μουστάρδα
- 2 ψωμάκια για χάμπουργκερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τα απαραίτητα σουτζουκάκι από τη συσκευασία, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τα ζυμώνουμε 3-4 λεπτά για να αφρατέψουν. Όχι λιγότερο! Είναι σημαντικό ώστε να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια μας. Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου, την τοποθετούμε στη ψηλή σκάλα και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με λίγο νερό, ώστε να πέφτουν εκεί τα υγρά από τα μπιφτέκια μας. Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε και τοποθετούμε από πάνω τους τις φετούλες τυριού. Αλείφουμε τα ψωμάκια με μουστάρδα ή κέτσαπ, τοποθετούμε το μπιφτέκι, τη ντομάτα, τα αγγουράκια και το κρεμμύδι. Τα σκεπάζουμε με το άλλο ψωμάκι και τα απολαμβάνουμε με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες ή πράσινη σαλάτα.