Βουβαλίσια σουτζουκάκια με αραβικές πίτες και σος γιαουρτιού \"Το Χασαπάκι\", προϊόντα μόνο με βουβαλίσιο κρέας!
Συνταγή με βουβαλίσια σουτζουκάκια.
Για 2 άτομα (πολύ πεινασμένα) ή για 3, λιγότερο πεινασμένα…
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
Μία συσκευασία βουβαλίσια σουτζουκάκια (περίπου 1 κιλό) , για τη συνταγή μας θέλουμε 280γρ.
- 6-8 αραβικές πιτούλες
για τη σος γιαουρτιού
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- μισό κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3-4 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου, την τοποθετούμε στη ψηλή σκάλα και βάζουμε από κάτω ένα ταψί με λίγο νερό, ώστε να πέφτουν εκεί τα υγρά από τα σουτζουκάκια μας. Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 10-12 λεπτά και περιστρέφουμε τα σουτζουκάκια για να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Μόλις τα βγάλουμε, ρυθμίζουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180° C και ζεσταίνουμε τα πιττάκια για 3 – 4 λεπτά, προσέχοντας μην ξεραθούν. Ετοιμάζουμε τη σος γιαουρτιού, χτυπώντας όλα τα υλικά, εκτός του δυόσμου, στο μούλτι. Την αδειάζουμε σ’ ένα μπολ, ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τον προσθέτουμε στη σος. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια, τη σος και τις πιτούλες σε μία πιατέλα. Αν θέλουμε τα συνοδεύουμε με ένα ωραίο πιλάφι ή μια αγγουροντομάτα.