Βουβάλι κατσαρόλας με λαχανικά \"Το Χασαπάκι\", προϊόντα μόνο με βουβαλίσιο κρέας!
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
- 1 κιλό βουβαλίσιο κρέας για μαγειρευτό, κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη
- 4 καρότα κομμένα σε μεγάλους κύβους
- 6 κολοκυθάκια κομμένα σε μεγάλους κύβους
- 2 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 καυτερή πιπερίτσα ολόκληρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους, τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι, τις πασπαλίζουμε με ψιλό αλάτι και τις αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα, ώσπου να “δακρύσουν”. Τις ξεπλένουμε και τις πιέζουμε με το χέρι μας για να αποβάλλουν την υγρασία. Με αυτή τη διαδικασία η μελιτζάνα απορροφά πολύ λιγότερο λάδι και το φαγητό γίνεται πιο ελαφρύ. Ταυτόχρονα βράζουμε το βουβάλι σε μία κατσαρόλα για 15 λεπτά. Πετάμε το πρώτο νερό και το ξαναβάζουμε σε βραστό νερό. Το βράζουμε για περίπου 30 – 40 λεπτά ή έως ότου αρχίζει να μαλακώνει. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα κομμάτια κρέατος και τα τοποθετούμε σε μία γαβάθα. Σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, ροδίζουμε τα κομμάτια κρέατος από όλες τις πλευρές, τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε ξανά στη γαβάθα. Σωτάρουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι με τα κολοκυθάκια για 3-4 λεπτά, τα αφαιρούμε και αυτά και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τις μελιτζάνες και τα καρότα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κρέας μας με όλα τα λαχανικά, αλατίζουμε, προσθέτουμε 1 ½ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη ντομάτα, την καυτερή πιπερίτσα και λίγο από το ζωμό του κρέατος και αφήνουμε τα φαγητό να βράσει για περίπου 30 λεπτά , έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά και μελώσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί ανακατεύουμε προσεκτικά. Αφού γίνει το φαγητό, το αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρουμε. Όσο περισσότερο μένει, τόσο νοστιμότερο γίνεται, γι’ αυτό μπορούμε να το μαγειρέψουμε από την προηγούμενη. Το συνοδεύουμε με ένα πιλάφι, μακαρόνια ή το απολαμβάνουμε σκέτο.